2013. november 8., péntek

Lelki válság

Sziasztok!
Azért született meg ez a bejegyzés, mert szeretnék magyarázatot adni rá – nagyjából –, olyat, ami mindenkihez eljut, hogy miért is nincs már jó ideje friss fejezet bármiből is az oldalon.

Nagy vonalakban: történtek dolgok az életemben, és képtelen vagyok írni jelenleg.
Minden nap gondolok rá: a történeteimre, arra, hogy írni kellene, még ha csak pár sort is, a szereplőim is folyamatosan zizegnek odabent, illetve éjszakánként elalvás előtt újabb és újabb jelenetek villannak be, amiket ha tudok, még fel is jegyzek, hogy el ne vesszenek, DE egyszerűen nem megy.
A magánéleti dolgaimról, ha megengeditek, akkor nem nyilatkoznék, ez nagyon személyes és belső dolog, nehezen is beszélnék róla. Lényegében lelkileg nagyon nehéz volt az elmúlt pár hónap (ráadásul az egész családomnak, nem csak nekem, ami plusz teher), és talán beleláttok annyira a dolgok mögé, hogy megértsétek, lelki erő hiányába nem, hogy nem tud senki sem írni, de talán jobb is. Nem valószínű, hogy olyan mélységű, mennyiségű és élvezhető írást kapnátok, amit ilyen állapotban ír az ember, mint amilyet vártok, elvártok.
Nem szeretnék ígérni, bár az továbbra sem kétséges, hogy valamikor úgy is befejezem a New Sunt, már csak magam miatt is. Úgy értem: igazi lelkifurdalást okoz így is, amikor nincs friss, nem tudnám megtenni se veletek, se magammal, hogy nem teszek egyszer pontot a történet végére (ami egyébként majdnem teljes egészében ki van már dolgozva a fejemben).
Ahogyan a másik történetemet is meg fogom írni egyszer, a Hazug mosolyt. Ugyanis ítéljetek el, de oda vagyok a történetért, amit kitaláltam, amit egy egész nyáron át tartott, de majdhogy teljes egészében sikerült kidolgoznom.
És még utána (vagy épp közben, ha úgy alakul) se szeretnék lazítani, semmit se abbahagyni, hisz egy harmadik történetet is szándékozom még ebben az életben megírni – végig! A címe (Félelem nélkül szeretni) és a borítója még cseppet se fix, de nem is ez számít. Csupán egykötetes lenne, tehát nem egy túl hosszú történet, de nem épp könnyed olvasmány, lévén, hogy egy mostanság eléggé népszerű műfaj képviselője, a New Adulté*, ami "kemény" témákkal foglalkozik tanulságosan, mégis izgalmasan, szerelmi szállal átkötve természetesen. :)
És talán egyszer egy kisebb regényt is sikerül megírnom (Emlékeim címmel, fiktív történetet), egy amolyan naplószerű-bejegyzésekből állót, ami viszont humoros, de tartalmaz drámai elemeket is.

Lényegében ennyit szerettem volna mondani: némi rossz hír, de legalább nem akkora bizonytalanság, illetve némi reménysugár. Egyetlen egy ígéretet merek megtenni, mégpedig, hogy még Újév előtt nagyerőkkel megpróbálok megírni és frisselni nektek egy új New Sun fejezetet! (A Hazug mosolyt viszont egy ideig ne várjátok – őszintén sajnálom! :( )
Tényleg őszintén sajnálom! Valamint ne higgyétek, hogy mindez idő közben felétek se néztem, láttam minden chatben leírt szót, minden régi bejegyzéshez megírt kommentet, e-mailt, minden új követőt az oldalon és Facebookon, csak épp az elmúlt időszakban nem sűrűn voltam net közelében, így nem tudtam azonnal és mindenre reagálni, de mindent köszönök! :)

Remélem, kérhetem a megértéseteket és türelmeteket…
Előre is köszönöm!

Millió Puszi, Krisz


a kép IDE kattintva tekinthető meg legnagyobb és legjobb minőségében


_____________________________
*Mi a jellemző a New Adult műfajra?
– A 20-25 éves korosztályról szól, de nem csak nekik íródik.
– Leginkább olyan fiatalok a főszereplői a műfajnak, akik lelkileg, vagy testileg sérültek, nemi erőszak, vagy gyermekkori bántalmazás áldozatai voltak, vagyis a komoly témákat is feszegeti.
– Gyakran áll középpontban a lelki szabadság, nyugalom, sőt önmaguk megtalálása.
– Az igaz szerelem, a testi vágyak beteljesülése, a problémás kapcsolatok boncolgatása sem áll messze a műfajtól, valamint az igazi rosszfiúk jóvá tétele. :)
– Szex, drogok, alkohol, bulizások, és főleg a tabu témákat feszegető történetek is gyakoriak a műfajon belül.


11 megjegyzés:

 1. Szia,
  Teljesen megértelek! Kitartást a belő "problémákhoz" válságoz. Én itt leszek mikor jön az új rész ne aggódj. :)
  Sok puszi,
  Tincsu

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tincsu!

   Nagyon köszönöm! ♥
   Jól esnek a szavaid, és mindig olyan jó belegondolni, hogy vannak még "ősöregek" is itt velem. Remélem, nem érted félre, de igencsak régóta vagy velem, és ebbe nekem olyan jó belegondolni. Köszönöm! :)

   nagy ölelés, Krisz

   Törlés
 2. szia Krisz! :)
  remélem minden rendben lesz veled. mi megvárunk, a történet megvár. emiatt nem kell aggódni ;) (mondjuk egy ideje hanyagoltam minden blogolvasást, szóval fel kell frissítsem az emlékeimet egy kis újraolvasással,de az új részig legalább nem fogok unatkozni :D )
  so, kitartás és várunk vissza! :)
  puszi, M

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Macy!

   Nagyon köszönöm a kedves, biztató/nyugtató szavakat! :)
   Lassanként, de kievickélek a dolgokból, és reményeim szerint visszatérek - nagyon szeretnék.
   Köszönöm a türelmed és megértésed, és jó olvasást kívánok az újraolvasáshoz. :)

   sokszor puszillak, Krisz

   Törlés
 3. Szia Krisz!
  Én még új vagyok itt az oldalon, de csodálom az írásod, nagyon tetszik fantasztikus. Remélem minden rendben lesz veled. Már nagyon várom a folytatást. Itt leszek és várok csak kérlek folytasd!! Bízom abban hogy nem hagysz igy minket. Nagyon várom a folytatást. Tudnod kell hogy a te írásodat is ugyan ugy szeretem mint Meyerét.. Kéééérleeek folytasd mert belehalok a várakozásba. Ezt amit mondok neked most még senkinek nem mondtam el, de te tartod bennem az életet és a hitet ami eröt ad az életbe maradáshoz mert én most kemény depresszion megyek keresztül. Alig 1 hete kezdtem az írásodat olvasni az elejétöl és most végeztem, de ez idö allat dobtam le magamrol még 5 kilot, olyan szinten vagyok de a te irásod az nyugtat, és boldogságot ad. Ne haragudj hogy a problémámmal zavartalak de nagyon jo volt annak a személynek ezt elmondanom aki egy kis boldogságot hozoott az életembe. Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Renike!

   Először is nagyon szépen köszönöm a bókot, de leginkább azt, hogy mindezt megosztottad velem! ♥
   Nem is igazán tudom, hogy mit kéne erre mondanom. Sajnálom, hogy jelenleg te is kemény időszakon mész keresztül, de próbáljuk mindketten előre nézni, megpróbálni kievickélni innen egy jobb partra. Nehéz, de biztosan megéri. :)
   És ne hidd kérlek, hogy zavartál, vagy bármi, azzal, hogy elmondtad mindezt. SŐT, köszönöm, és tudod, ha csak beszélni szeretnél valakivel, keress fel (mondjuk mailben). Azt mondják, jó hallgatóság vagyok. :P

   Örülök, hogy segíthettem, ha csak egy kicsit is. Remélem, hamarosan tudok új fejezettel és némi újabb vigasszal/erőemelővel szolgálni. :)

   Sokszor ölellek és fel a fejjel!
   pusz, Krisz

   Törlés
 4. Hallo. Der Blog ist sehr schön. Er ist fantastisch. Ich finde, dein Blog ist sehr gut und interessant und prima.Wie heißt das au Ungarisch--> ich liebe dein blog <3
  Dann könntest du ja mal schreiben. Bis bald : Simone

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Krisz!
   Nem tudom, hogy állsz a némettel, de amint megláttam, égett bennem a vágy, hogy lefordítsam, ezzel, remélhetőleg segítve neked. Szóval:
   "Szia! A blog gyönyörű. Fantasztikus! Szerintem a blogod nagyon jó és érdekes, príma. Hogy mondják magyarul---> én szeretem a blogodat? <3
   Folytasd az írást!
   Üdv.: Simone"

   Remélem ezzel tudtam segíteni! :-)
   Illetve egyetértek az előttem szólókkal.
   Virág

   Törlés
  2. Liebe Simone!
   Ich lernte Deutsch nicht, deshalb hilf meine Freundin für mich, dass ich dir antworten kann. Entschuldigen, wenn die Sätze ein bischen unverständlich sind. :$ Ich danke für deine Wörter. Ich werde meine Geschichte beenden, wenn ich Inspiration haben werde.
   Ich freue mich über Schreiben, und ich danke dich noch einmal!
   Ich wünsche alle Gut! :)
   Kuss, Krisz

   Törlés
  3. Kedves Virág!

   Nagyon szépen köszönöm, nagyon kedves tőled, hogy lefordítottad nekem! ♥
   A némettel sehogy nem állok, de szerencsére van pár barátom, akik viszont tudnak, siettem is hozzájuk, hogy segítsenek válaszolni. Hiszen senkit nem akarok válasz nélkül hagyni, aki van olyan kedves, hogy ír nekem. :)
   Még egyszer köszönöm neked! :)

   pusz, Krisz

   Törlés