2010. július 22., csütörtök

New Sun - Sunrise - Prológus



Prológus

(Bells szemszög)


MIELŐTT IDEKÖLTÖZTEM VOLNA FORKSBA, nem gondoltam volna, hogy egyetlen pillanat alatt megváltozhat az egész életem. A pillanat, mely meg volt írva sorsomban, ami már eleve elrendeltetett, még jóval azelőtt, hogy megszülettem.

A család számomra mindig is fontosabb volt mindennél, de a szerelem… A szerelem, mely bár nem kérte, hogy válasszak, de akaratlanul is, mégis választás elé állított.

A szerelemre nincsenek képletek, ezt nem lehet csak úgy megmagyarázni. A legváratlanabb pillanatban és helyen ér, és hiába minden ellenállás, ez ellen nem tehet senki semmit. Csak el kell tudni fogadni és élvezni annak minden egyes pillanatát, míg csak tart. Legyen az egy perc, pár évtized, vagy akár egy örökkévalóság.

„Akinek csak egyszer is mondták életében: "Aludj a karomban!", az ne kérdezze, hogy minek élt a földön.”…

Ezek szép és bölcs gondolatok, de igazi értelmet mindez csak abban a pillanatban nyer, mikor a szeretet lény mondja ezt neked, és te mindennél boldogabban teljesíted, hogy karjaiba bújva oltalmat nyerj a világ szörnyűségei elől. Mert a szerelem, mely két ölelő kar formájában vesz körül, mindennél erősebb, és megvéd mindentől, míg te békés, nyugodt álmok közt lebegsz, egy szebb és jobb világban, ahol csak Te és Ő… ahol csak TI vagytok.

De ha a karok, melyek eddig köréd zárultak, most ellöknek, semmi se lesz már, ami megvédjen. Akkor már csak a remény marad neked. A remény, mely mindig ott lesz, hogy mentsvárként befogadva elmenekülhess, ha csak egy rövid időre is, a komor, kegyetlen valóságból.

„Kiválasztottam a három, számomra legjelentősebb igét: "szeretni, szenvedni, tudni". Vajon léteznek-e egymás nélkül?”


_____________________________
*Az idézetek, Ancsel Éva tollából…


A New Sun - Sunrise kötethez választott szám...

8 megjegyzés:

  1. kedves krisz

    lécci írd miné gyorsabban me a te lelkeden fog száradni ha belehalok az izgalomba

    VálaszTörlés
  2. Szia Névtelen!

    Nos, először is nagyon aranyos ez tőled, és amúgy igazán nem venném a lelkemre, ha bármi bajod esne miattam. :)

    Másodszor pedig, nem tudom, lehet már olvastad, de már fent van a 0., az 1. és a 2. fejezet is. Bocsánatot kérek, ha esetleg ezt már mondtam, de kissé bajban vagyok a Névtelen írásokkal, mert sose tudom kivel beszéltem már. *pirul*

    A következő fejezet pedig csütörtökön jön, addig is türelmedet kérem. És persze, addig is gondolkodhatsz a dolgokon amiket eddig olvastál, mert sok kis információ van elrejtve a fejezetekben. ;)

    További szép estét és hétvégét kívánok!

    Pusza, Krisz

    VálaszTörlés
  3. szia krisz

    bocs, hogy névtelenül írok de nem tudom, h hogy kell nevet csinálni. én voltam az aki má a 0. fejezethez is írt komit

    VálaszTörlés
  4. Szia Névtelen!

    Semmi baj, nem leszidásnak vagy minek minősült amit mondtam, csupán csak nem tudtam, hogy egy személlyel beszélek vagy sem. :)


    Amúgy nevet két féle képen tudsz csinálni.
    Az egyik, hogy ha van gmail-es e-mail címed, akkor a www.google.hu oldalon a jobb felső sarokban található "Bejelentkezés"-re kell menned, majd be kell írod a bejelentkezésnél az e-mail címed és a jelszavad, és akkor a rendszer automatikusan bejelentkezik neked. Ha ez pedig megvan, akkor egyszerűen annyi a dolgod, hogy mikor kommentet írsz valahol, akkor a "Megjegyzés írása mint:" -nél a "Névtelen" helyet a "Google Fiók"-ot kell választanod, azaz ha már be vagy jelentkezve, akkor a "neved (Google)" fog megjelenni, és azt kell választanod. (pl. nekem ez jön ki: "Krisz (Google)")


    A másik lehetőség akkor szükséges, ha nincs gmail-es e-mail címed. Ebben az esetben a www.blogger.com oldalra menj, ahol is kattints a "Bejelentkezés" gombra, így kijön egy oldal, ahol szintén kéri a google fiókod adatait, de alatta találsz egy olyat, hogy "Hozzon létre most egy fiókot". Erre kattintva meg kell adnod kétszer egy létező e-mail címet, majd kétszer a jelszavad, egy megjeleníteni kívánt nevet, mint pl. nekem a Krisz, majd még egy-két dolgot. Ezután a "Tovább" gombra kattintva bejön egy oldal, ahol egy mobilszámot kér, hogy létre tudja hozni ezt a fiókot. Nem kell megijedni, nem csinál semmi rosszat, nem adják ki az adataidat vagy ilyesmi!
    Itt a "Szöveges üzenetet" kell választani, majd be kell írni a telefonszámot, amit "+36"-tal kell kezdeni és nem "06"-tal!
    Ha ez megvan, akkor elfogadod, és kapsz a telefonodra egy sms-t, amiben szerepel egy kód, amit be kell írnod az oldalra, ami azóta kijött, hogy leokéztad az előzőt. Ez a "Fiók ellenőrzése oldal". Ide beírod a kódot, majd rányomsz az "Ellenőrzés"-re. Ezután kapsz egy levelet a megadott e-mail címedre, melyben egy aktiváló link van. Ha erre rákattintasz, akkor kiírja, hogy az "E-mail cím ellenőrizve", és már kész is vagy. :)
    Egy fontos megjegyzés: Előjöhet olyan oldal, hogy hozz létre egy blogot, add meg a címét és ilyenek, azt egyszerűen nyomd ki, azzal nem kell foglalkoznod, persze ha csak nem szeretnél te is bloggolni. :)
    Ezek után már csak annyi a teendőd, hogy a www.google.hu oldalon, ahogyan azt már leírtam fentebb bejelentkezz. (Felhasználónévvel, ami az e-mail címed, és a hozzá tartozó jelszóval.) Mikor pedig kommentet írsz, akkor a "Google Fiókot" választod ki és nem a "Névtelent". :)

    Azt még hozzá kell tennem, hogy itt a google.hu-nál találsz egy olyat, hogy "Beállítások" és azon belül van egy olyan, hogy "Google Fiók beállításai". Erre kattintva bejön a profilod, ahol képet tudsz magadnak feltenni, valamint a megjelenítendő neved tudod módosítani és ilyenek. Ajánlom a "Saját termékek" alatt a "Blogger - Beállítások"-at!


    Na, ennyi lenne, amúgy meg egyáltalán nem muszáj ezt végigcsinálnod, ha nem szeretnéd (jelzem nem azért mert bonyolult, hidd el, rosszabbul hangzik, mint amilyen könnyű megcsinálni), én tényleg nem azért mondtam a Névtelenes dolgot, csupán csak nem tudtam éppen kivel beszélek, ennyi. :)
    De nagyon örülök, hogy ennyire várod a folytatást. Hamarosan jön, és akkor kíváncsi leszek a véleményedre. :)
    Valamint ha meglesz a 4 komment a következő fejezethez, akkor soron kívül kaptok egy meglepetés rész. :)


    További szép napot, és ha bármilyen kérdésed lenne, csak nyugodtan írj, igyekszem segíteni. Amúgy akár e-mailben is írhatsz: j.k.carmen369@gmail.com

    Pusza, Krisz

    VálaszTörlés
  5. Szia,
    elolvastam a prológodat..nagyon tetszik,és igazán ígéretesnek tartom a továbbiakra nézve.
    Reménykedek egy S.M.írás-kivitelezéshez,ami nekem nagyon is bejött.Az az,amikor a történet elbeszélője és a cselekmények között nem áll harmadik fél.
    Nah erről most ennyit :)

    VálaszTörlés
  6. Szia Molly!

    Köszönöm, örülök, hogy tetszik, remélem a későbbiekben is így fogod gondolni. *mondja kissé bátortalanul, de reménykedve*
    Nos, ne várj azért Meyer minőséget tőlem, hiszen kezdő is vagyok még, na meg nem olyan jó "író" (írópalánta) mint Ő. Csak szeretnék olyan lenni. :)
    Ahm, nem biztos, hogy jól értettem ezt a harmadik személyes dolgot, de szerintem nálam nincs olyan, de ezt majd te mondd meg.

    Még egyszer köszönöm, hogy végig kommentálod az olvasottakat! :)

    Pusza, Krisz

    VálaszTörlés
  7. A harmadik fél az,aki elbeszél valakiről valamit..tehát nem az ő története,ő a kivülálló- mesélő.
    Pl.:Twilightban Bella mondja el a történetet,nem pedig róla mondanak.Igy a történet és a beszélő között nincs harmadik fél.
    Igy érted?..kis írópalánta.-kuncogva fejetráz-

    VálaszTörlés
  8. Molly!

    Igen, akkor jóra gondoltam, és igen, szerintem ilyen nincs és nem is lesz nálam. Én E/1-ben írom ezt a történetet, azaz akarom mondni, mind Bells szemszögéből mind a Pillanatképeket Edy fiú szemszögéből. Mind a kettő E/1.
    Eddig egy olyan novellát írtam ami E/3, és bár azért maradnék az E/1-nél, igazán jó abban is írni. :)

    Köszönöm a magyarázatot, viszont erre a kuncogós fejrázós dologra még kíváncsi lennék. :P

    Pusza, Krisz

    VálaszTörlés