2013. január 20., vasárnap

Mi van most?? (NS friss tájékoztató)


Sziasztok!
Mint a címből is láthatjátok, ez egy amolyan tájékoztató. Nem láttam jobb módját elmondani, és talán egyidejűleg megnyugtatni titeket a jövőt illetőleg, mint azt, hogy írok egy ilyen bejegyzést.

Mi is van most?? Jó kérdés! :S
Őszinte leszek veletek, ahogyan eddig is: Mondtam már, nem egyszer, hogy nálam vannak dolgok, amik nem fellángolások, ilyen a Twilight is (hisz sok mindent adott nekem). Viszont bármennyire is szeretem még mindig, kicsit kiégtem, kicsit belefáradtam. De remélhetőleg, ez nem huzamosabb állapot. (le is kopogom babonából!) Habár talán érthető ez a jelenlegi állapot annak fényében, hogy már közel két és fél éve írom, hosszabb megszakítás nélkül. Nem rövid idő, és ez alatt szinte tényleg nem foglalkoztam mással, csak a New Sunnal.
Azonban mivel ez a történet nekem olyan, mintha a gyermekem lenne, ha már „megszültem” végigcsinálom a nevelését. Tehát a New Sun – Sunset kötete is meg lesz írva, minden száll el lesz varrva, majd jöhet a Happy vagy épp a Deppy End (ahogy kedves barátném, Pupi mondaná). Csak épp azt nem tudom megmondani (se megígérni), hogy milyen gyakran lesz belőle friss.
Elhihetitek, ez nekem sem kellemes állapot, de sajnos nem úgy jön már az ihlet hozzá, mint rég, épp a fentebb említett dolgok miatt. Nehéz 4 kötetnyi Tw és 2 kötetnyi NS után újat, izgalmasat, érdekeset minduntalan kitalálni és megírni. De eddig is igyekeztem, ezután is csak ezt ígérhetem – többet nem, hiszen becsapni, áltatni nem akarlak titeket, akik még ebben a nehéz időkben is megértésetekkel és türelmetekkel támogattok!


Amit még tudni lehet:

Jelenleg megakadtam a New Sunnal, de a bétáimmal/segítőimmel/barátaimmal igyekszünk kitalálni valamit. Karácsony környékén közben elkaptam valami nyavalyát, közel két hétig nyomtam az ágyat elég intenzíven, és sajnos még mindig nem sikerült felépülnöm belőle teljesen. Valamint még egy gyógyszer (kiderült, allergiás vagyok rá) szívritmuszavarokat is okozott, így tényleg nem voltam jó állapotban az elmúlt időszakban, de most azt tervezem, előveszem az első két kötetet, átolvasom, hátha az segít. Közben pedig átbétázom még egyszer és előkészítem letölthető formába őket. :)

Ugyancsak tervbe van, hogy hamarosan felkerül egy újabb Hazug mosoly fejezet, szám szerint a második – szól ez persze inkább csak azoknak, akiket ez a történetem is érdekel.
Ezt a történetemet 23.-án lesz két éve, hogy kitaláltam, és miután most nyáron (végre!) sikerült kicsit ezzel foglalatoskodnom, így jelenleg ehhez akadnak ötleteim, bár ennek sincs minden momentuma kőbe vésve, így persze elkel ehhez is olykor az ihlet. :)

Ezen felül egy sereg történetötlet kering a fejemben, vannak, amik évek óta, vannak, amik csak hetek, vagy épp még csak napok óta. Ezekkel is jó lenne, és szeretnék is kicsit foglalkozni, hiszen ahogyan nektek is unalmas csak egy adott dolgot, adott műfajt olvasni minduntalan, úgy nekem is az mindig ugyan azt, ugyan abban írni, még ha szeretem is.
Van itt a fejemben fantasy számos, Macskaszemmel címmel, ami egy „tini” sztori, egy lányról szól, vagy épp egy angyalos történet, de szeretnék írni a hét főbűn lányairól is. Meg persze olyat, aminek semmi köze a fantasztikus irodalomhoz, mint Aston Joham fon Dewroy kalandjai, amit az egyik kedvencem, Agatha Christie híres történetei ihlettek, nem beszélve egy-egy olyan novelláról, amik az élet egy csöpp igazságát mesélik el. Remélem, egyszer mindegyikre sort tudok keríteni, és hogy többeteknek tetszeni fognak. :)

OH, és míg el nem felejtem, többetek kérdésére válaszolva: nem tervezek a New Sun után újabb Twilight fanfictiont, esetleg pár novellát, valamint RobSten történetet sem szándékozom írni.


Ennyi duma után zárom soraimat, mert úgy hiszem, mindent elmondtam, amit csak el lehetett és kellett ahhoz, hogy tisztán lássatok.
Remélem, nem haragszotok, és ha mégis, sajnálom, de nekem az írás hobbi, szeretetből és élvezetből csinálom, nem pedig munka és nem tudom erőltetni (már próbáltam nem egyszer, de nem ment, vagy épp semmi jó nem sült ki belőle).

Még egyszer köszönöm a türelmet és a bizalmat, igyekszem meghálálni! És természetesen továbbra is nyugodtan forduljatok hozzám bármilyen kérdésetek vagy észrevételetek van.
Legyetek jók, vagy épp nagyon rosszak! ;)

Pusz, Krisz

4 megjegyzés:

  1. Kedves Krisz!

    Kb. 1 éve követem nyomon a blogod. Még ha rittkábban is írsz, akkor is nagy örömmel olvasom az írásaid, mert szeretem őket. Remélem az a kis szívlötyögés véglegesen megszűnt, és az ihlet is visszatér hamarosan, hogy tovább élvezhessük a történetedet.
    Bármikor is jön egy újabb fejezet, bármelyik történethez, én boldogan olvasom azt el. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves, Bulika!

      Köszönöm a megértésedet, és köszönöm, hogy olvasol! Sokat jelent, hogy ezt elmondtad nekem. :)
      Emellett kedves, hogy aggódsz, köszönöm, már mondhatni jobban vagyok, bár még köhögök, de egyszer csak elmúlik, és remélhetőleg a szívemmel is minden rendben lesz.
      Ami a frisseket illeti, én is nagyon szeretném, és remélem, hogy mihamarább visszatér a New Sun ihletet adó Múzsám. Viszont addig se hagylak titeket olvasnivaló nélkül, folytatom a Hazug mosolyt. Remélem, abban is kedved leled! :)

      További jó olvasást kívánok! :)

      Pusz, Krisz

      Törlés
  2. Szia Krisz!
    Remélem mostmár kiheverted ezt a szívbigyót!
    Nagyjából tudom milyen az ihlethiány, volt már hozzá szerencsém, nem kellemes állapot.
    De hidd el: bármilyen ritkán írsz nekünk új fejezetet, a történet így is fantasztikus!!! (és bevallom én a Harry Potter FAN-ok oldalát erősítem, szóval ez nagy szó)
    Puszi
    Nessza

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nessza!

      Köszönöm, már kihevertem, bár néha elég magas a vérnyomásom, de azzal együtt lehet élni. :)
      Az ihlethiány tényleg nagyon rossz, és nem csak az olvasóknak. Nagyon rossz nekem is, mert szeretek írni, de ha nem megy, akkor... az rossz. :(
      A bókot pedig köszönöm (főleg így). ;)

      Pusz, Krisz

      Törlés