2012. augusztus 24., péntek

New Sun - Sunset - Prológus

Sziasztok!
Ezennel kezdetét veszi hát a Sunset, azaz a New Sun harmadik és egyben befejező kötete. :)
Mint említettem, változást hoz az új rész, ami mindjárt meg látjátok, hogy mit is takar. Bizakodom benne, hogy így is, továbbra is kedvetek lelitek majd a történetben. :)
Ha az oldalsávban, az utolsó Szereplő képe után lévő „SPOILER! Sunset szereplőkért katt!” feliratra kattintotok, akkor megtekinthetitek az új kötet szereplőit. (Első ízben csak hármat, később jelzem, ha bővül a gárda.)
A bejegyzés előtt pedig elolvashatjátok a Sunset kötethez választott idézetet, míg a bejegyzés végén megtaláljátok a hozzá választott számot.

A történetről előjáróban ennyit, viszont lenne még itt valami:
Először is, mint már írtam, válaszként többetek kérdésére, nem terveztem különösebb szünetet beiktatni a kötetek között. Viszont nem véletlenül egy héttel előbb hoztam a Prológust nektek! Úgy alakultak a dolgaim, hogy egy-két hétig nem igen lesz sajnos időm írni. Elhihetitek, nekem a legrosszabb, hiszen mindig tudom, hogy mennyire várjátok már a frisset. Valamint az igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy le kell tisztáznom magamban a folytatás menetét, részleteit. Gondolom, azt ti se szeretnétek, ha az eddigiek után most csak úgy összecsapnám a dolgokat.
Viszont addig is, míg vártok (és nem jelentkezem legalább némi ízelítővel), szeretném figyelmetekbe ajánlani az egyik legkedvesebb barátném sajátszereplős történetét! Aminek miután végigkövettem megszületését, bétáztam és előolvastam, nekem elhihetitek: jó, igényes munka. És nem mellékesen jó pontnak számíthat részetekről, olvasók részéről, hogy az első kötet teljes egészében kész, így biztosan meglesz belőle a heti friss. :)
Ha kíváncsiak vagytok Freeb, Másvilág című történetére, akkor kattintsatok a képre, és már olvashatjátok is!


A kommenteket – és voksokat –, valamint a mailben érkezett véleményeket hálásan köszönöm! Mindegyikre válaszolni fogok, ne haragudjatok, hogy csúszom vele.

További szép hetet, ha nem találkoznánk, jó suli kezdést!
Jó olvasást kívánok a fejezethez! :)

Pusza, Krisz



Prológus

(Rosetta szemszög)


NÉZZ HOSSZAN EGY GYEREKARCRA, és látni fogod: ha van sors, hát nagyon korán elkezdődik.”

Egy vágy, egy lehetetlennek tűnő álom, egy szerelem boldogságának kiteljesülésének mondtak mindig szüleim. Szüleim, akikhez bár vérszerinti kötelék nem fűz, a létüknél is fontosabbnak tartanak. Vigyáztak rám, felneveltek miközben szívből szerettek, és én sose kérdeztem, ki vagyok valójában. Pedig volt választásom. De azt mondják jobb a múltat nem bolygatni, a féltve őrzött titkokat örökre édes homályba veszni hagyni.

Mindig azt hittem, két világ közé szorultam, de amikor végre megtehettem volna, mikor már biztosan tudtam, melyiket akarom választani, a múltam befolyásolta a jövőmet. Kérlelhetetlenül magával ragadott a sorsom…

Mára már tudom, a sorsunk nem véletlenül rendeltetett akképp, ahogyan megszülettünk, élünk, se akképp, ahogyan élni fogunk. Mondják, felesleges küzdenünk a végzetünk ellen, mert mindig veszíteni fogunk. Én mégis megpróbáltam szembeszegülni sorsom és lelkem parancsa ellen…

„Eszes lény az ember, tehát mérlegel: tegye, ne tegye. S közben kuncog benne a lélek: »Csak töprengj, okoskodj – dönteni úgyis én fogok, sőt már döntöttem is, ha te még nem is értesültél róla.«

Hazudik, aki azt állítja, a szerelem nem válogat. Mert a szerelem igenis válogatós fajta! Keresi, kutatja oly sok között azt az egyet, aki neki rendeltetett. Ha megleli, eléri, hogy megtegyél érte bármit. Akár az életedet is áldozd kérés, gondolkodás nélkül. Érdekli ki vagy, s honnan jöttél, ám nem szabja gátját se társadalmi osztály, se faj, sem idő.

Az embereknek halandóságuknál fogva sokszor nincs idejük meglelni azt a bizonyosat. Kinek a világ összes nyelvén elmondhatnák: Szeretlek. Egy megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan, mindent felülíró érzés egyetlen szóba sűrítve. Ami legszebben azon a nyelven szól, amit csak az a két, egymásra hangolt lélek ért.




_____________________________
*Az idézetek Ancsel Éva tollából származnak.


A New Sun - Sunset kötethez választott szám...

4 megjegyzés:

  1. Ó, Krisz! Te egy Istenáldotta tehetség vagy! Én még soha ilyen szépet nem olvastam, és nem túlzok! Nem találok szavakat erre a kis irományra, egyszerűen...
    Nagyon megszólított Rosetta "elmélkedése"...

    Az az igazság, hogy amikor rátaláltam a blogodra, én egy olyan történetet kerestem, ami Cullenékről szól, és elkezdtem olvasni, és be kell vallanom, az elejét nem értettem, ezért nem is tetszett. Aztán tovább olvastam, csak úgy faltam a szavaidat, és nagyon megszerettem! A gondolataimban Bells és Edy járt, hogy mi lesz a kapcsolatukkal, és tetszett Bells személyisége! Szóval nagyon megszerettem ezt a történetet!
    És sokszor irigykedtem rád az elején, amiért olyan szépen írsz. Aztán ez megváltozott, inkább tanultam tőled.

    Szóval nagyon várom a befejező kötetet! Puszi, Evalight!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Evalight!

      Azt kell mondanom, hogy túlzol! De kedves amit mondtál, jólesett, köszönöm! :)

      Örülök, hogy végül megszeretted a történetemet. :)
      De aminek igazán örülök, hogy hatással voltam rád! Köszönöm, hogy megírtad! :)

      További jó olvasást kívánok! :)

      Pusz, Krisz

      Törlés
  2. Szia Kedves Krisz!

    Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a történet benne van a legjobb háromban amit valaha "kezdő" író tollából olvastam. Én is irogatok, most saját "könyvem" szálait csavargatom, de nehéz. De merem állítani, neked van olyan nehéz dolgod eme Twilight fanfictionnal mint bárki másnak egy saját szereplőssel. Főleg, hogy te publikáltad is a tiedet, míg én merő gyávaságból azt hiszem nem publikálom egyenlőre a saját "könyvemet". Félek nem tudom majd befejezni, mert az ötleteim és az ihletem elszáll. Twilight ficem nekem is volt, egyet most is viszek, de nem tudom mi lesz belőle...

    Nem először találtam rá a blogodra, de mindig elkeveredtem anélkül, hogy a prológusnál vagy az első fejezet első felénél tovább jutottam volna. Nem azért mert untam, egyszerűen nem találtam vissza az oldalra. Azt hiszem nem hazudok, ha kijelentem: Az elmúlt egy hétben minden nap hajnali kettőig minimum fent voltam -ha nem tovább- és olvastam Edy és Bells szerelmét. Edward először nekem túl szigorúnak tűnt (az idősebb) de végül rájöttem, hogy ez így a legjobb.

    Szeretem amit írsz, és azt hiszem téged is így ismeretlenül sikerült megismernelek az írásaid alapján. Ha nem nagy baj, a napokban írok neked egy mailt a msn-címedért. Szívesen beszélgetnék veled néha :) Sőt, szívesen megmutatnám neked saját sztorym prológusát, ha lenne rá egy kis időd....

    Puszi: Heni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Heni!

      Kedves amit mondtál, köszönöm! :)

      A saját szereplős történetek mindig nehezebbek, ez tény! Ott igaz nincsenek bizonyos korlátok, megkötések, de ez egyrészről rossz is. Ahogy egy fic írásánál meg az a rossz, hogy vannak korlátok és megkötések. Ironikus! :)
      Nem biztos, hogy jól értettelek, de én nem publikáltam a saját törimet, csak tettem fel belőle egy kisebb részletet. Viszont azt mondom, ne légy gyáva! Én sokáig senkinek nem mutattam meg egyetlen írásomat se. Ezt a Tw ficet is nagy nehezen tettem csak közzé, de már nem bánom! És a saját törimet is egyszer szeretném közzé tenni. Nem az olvasók és kommentek száma itt a lényeg, hanem amit az jelent, hogy nyilvánosságra hozod. Nem igazán tudom ezt megmagyarázni, ez olyan mint a szerelem, azt se lehet igazán szavakba önteni. Az írás is egy szerelem, egy nagy szerelem számomra! :D
      Oh, és ne félj! Félve nem lehet írni. Ha elakadsz merj segítséget kérni, sok neves írónak vannak segítői, akikkel kitárgyalhatja a problémait, elmondhatja mi a panasza, hol akadt meg. Én ha megakadok, sokszor annyi is elég, ha elmondhatom valakinek, és máris eszembe jut a megoldás, miközben az illető meg se mukkant. :D

      Örömmel hallom/látom, hogy sikerült visszakeveredned, és itt ragadnod. :P

      Igen, ebben lehet valami, mármint, hogy az embert a sorok mögött, többé-kevésbé meg lehet ismerni az írásai alapján. (Oh, hogy akkor rólam miket gondolhatnak. XD)
      Persze, írj nyugodtan, szívesen megadom. :)

      További jó olvasást kívánok, és akkor várom a leveled! :)

      Pusz, Krisz

      Törlés