2011. június 28., kedd

New Sun - Shine - Prológus



Prológus


TUDSZ TITKOT TARTANI? Kérdezik az emberek egymástól.

Nekem sohasem jelentett gondot a titoktartás, még ha egy ideje hatalmas és súlyos titkok is nyomták a vállaimat. Ellenben miután megváltoztak a körülmények, miután jóval érintettebb lettem a titkokban, már nekem is nehezemre esett elhallgatni azokat. De erősnek kellet lennem, tartanom magamat, hogy azoknak, akiket szeretek, ne eshessen baja, csak azért, mert én gyenge voltam.

Mindig is átlagemberként éltem. Soha sem gondoltam volna, hogy egyszer velem is történhetnek különös dolgok.

Miután megismertem az igaz szerelmet, miután megszenvedtem azért, hogy szerethessek, azt hittem, majd olyan lesz az életem, mint a mesék végén a befejezés. Boldogan éltek, míg… Csak hogy az én terveim közt nem szerepelt a meg nem haltak rész!

Mikor kezdett már úgy látszani, minden gondot és bajt, minden akadályt sikerül magam mögé gyűrni, rá kellett jönnöm, hogy még nem éltem át mindent!

Amikor belevágtam ebbe az egészbe, mikor a szerelem és a titkok mellett döntöttem, jól tudtam, mire vállalkozok. Ismertem a tényeket és a részleteket. De mikor azok valójában megtörténtek velem, még is mind újnak hatott, és egy cseppet sem kellemesnek.

Csak boldog akartam lenni azokkal, akiket szeretek, de gyengének éreztem magam. Túl sok volt a titok, a szenvedés, az áldozat. Nem tudtam, vajon tényleg megéri-e mindez?! Végül egy csibészes félmosoly és egy ragyogó szempár volt az, ami nem hagyott meginogni. Ami ott tartott, az ő világukban.

„Az ember olyan lény, akinek vágyai szerények és szerénytelenek. Ha valakit szeret, akkor attól a tudattól is boldog, hogy az a világon van. De szerénytelen, mert folyton látni kívánja, és soha nem telik be vele.”




_____________________________
*Az idézet Ancsel Éva tollából származik.


A New Sun - Shine kötethez választott szám...

11 megjegyzés:

  1. Szia!
    Jaj engem nagyon feldobott ez a kis bevezetés a történetbe:) Nem is igazán tudom mit mondjak:P De ez mindenképpen reménnyel volt tele:)(legalábbis én azt éreztem) Á megvan mit akartam mondani: Köszönök:D
    Várom az 1. fejit:))
    Pusz Andi

    VálaszTörlés
  2. :D Tartozom egy vallomással! :D Halálosan imádom a történetedet! :D Ez teljesen komoly, tisztára olyan érzésem volt, mikor elolvastam az epilógust mint, mikor befejeztem a Twilight-ot. :$ És már egy csomószor kapom rajta magamat, hogy azon töröm a fejemet, hogy mi lesz a következő részben. :) Szóval mindent összevetve imádom, ahogy írsz, és nagyon jó író vagy! :D
    Nagyon szeretlek, és sajnálom, hogy mostanában nem adok életjelet magamról! :$
    Puszi
    ui.: Köszönöm szépen a díjat! :D

    VálaszTörlés
  3. Áááááááááááááááááá.....ez...NO COMMENT :D Frenetikus prológus lett...az idézeten még el is bőgtem magam. :D

    Puszi: Eszter

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Jaj istenem annyira szeretem ezt a történetet
    és ez a prológus is nagyon jó volt :) nagyon tetszett az idézet a végén
    alig várom már az 1. fejezetet
    puszi alice

    VálaszTörlés
  5. Szia csaj :)

    Ez igazán átfogó és történet hú prológus lett nagyon tetszett és gyönyörű idézetet választottál tömör és velős aszem ezek a legjobb szavak. Furcsa ahogy olvastam felrémlett egy egy mondat tőled mármint a fejikből egy egy jelenet és még mindig olyan jó visszaemlékezni ezekre. Mint mikor látsz egy jó filmet és vannak benne olyan jelenetek amik először föl sem tünnek de a film végén már csak azok kattognak benned és akkor esik le hogy milyen csodát láttál. A te egy egy fejezeted is ilyen hatással volt rám. Imádtam akkor is de most hogy visszagondolok rá még jobban a magaménak érzem :)
    Puszi dárga csajszikám és legyél nagyon nagyon rossssssz.
    Andi

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Ne haragudj, nem tudom mi történt velem, de valahogy nem jutottam el odáig, hogy véleményt írjak... *szégyenli magát*
    Ezt most be kell pótolnom! :)
    Szóval, már most imádom a folytatást! :) Bitzos vagyok benne, hogy Jake fel fog tűnni, erre a nyakamat merem tenni! :) xD Oké, ha azt nem is, akkor a Tiedet ;) xD
    Bells anyukája bitzosan aggódik miatta és mindent megtesz majd, hogy lánya ne haragudjon az apjára :) De van egy olyan sanda gyanúm, hogy még nem akarod őt hazaengedni :)
    De tudod mit? ma a tippek napja van :)
    Szóval, a tippjeim: hanarosan hozoda frisst, hogy tovább tippelhessek és elgondolkodtathassalak néhány észveszelytő szófordulattal, ami után azt dfogod kétrdezni: ez cvsaj most bolond vagy napszúrást kapott? :) elárulom, egyik se :D Csak szeretem, amikor én is "keresztbe tehetek" Neked. Olyan jó, amikor nem kell a függő vég miatt aggódni, mert tudom, hogy te azon aggódsz, hogy mekkora baromságokat fogok ideírni, ami miatt majd rágod a körmöd, hogy mit akar ebből kihiozni :)
    Úgyhogy most hagylak rágódni, de mivel nem sokat írtam a művedről, csak gratulálok a díjaidhoz! :)
    Szerinted ki ajánlott? xD :) Naná, hogy én :D Rímeát is én vettem rá, hogy hozza létre azt a blogot és adjon pár díjacskát :) Jól bele tudok szólni a dolgokba :) xD :) Lehet, hogy még közben járok az érdekedben, ha nem lesz függő vég xD -hm, ez zsarolásnak számít már? xD

    OneGirl voltam... :)

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    azt szeretném kérdezni, hogy a Shine története kapcsolódni fog a New Sun-hoz vagy teljesen más?
    A válasz előre is köszönöm

    VálaszTörlés
  8. Szia Krisz!

    Úgy néz ki, hogy sikerült bepótolnom a lemaradásomat. :) Meglepődtem, hogy mennyi mindenről maradtam le az elmúlt hetekben. (viszont, ha belegondolok, ezen nincs mit csodálkozni, hisz te mindig tudsz számunkra meglepetéssel szolgálni)
    Hol is kezdjem. Komolyan, jegyzetelnem kellett, míg olvastam a lemaradásomat, hogy minden gondolatomat le tudjam neked ide egyben írni. :)
    Először is gratulálok a shine idézetének kiválasztásához!!! Egyszerűen magával ragadó. Többször el kellett olvasnom, mivel teljesen a hatása alá kerültem. Én még a filmet nem láttam, de be kell hogy pótoljam ezt a hiányosságomat.
    A történetről akkor. Örülök, hogy jelenleg happy minden. A "szakítós" részt inkább nem emlegetném, tudod, hogy nagyon, de nagyon nem szeretem amikor nincsen együtt a mi kis gerlepárunk. :)
    Erőteljesen gondolkodtam azon anno, amikor felhívást indítottál felénk olvasók felé, hogy miért is nem megy Edy Bells után, de bevallom, valahogy nem sikerült rájönnöm, pedig itt volt a megoldás a szemünk előtt. Lehet hogy ezért? *gondolkodó fej* vagy csak egy kissé már fáradt voltam abban az időben.
    Szóval, amikor elolvastam most a megoldást, volt is homlokcsapkodás szépen, hogy nem hiszem el hogy én erre nem jöttem rá! :) Mindeközben azért szépen vigyorogtam is, hogy Krisz megint kifogott rajtam. :) Imádom! Remélem ez a farkasgén azért nem fog majd nagyon keresztbe tenni a mi kis kedvenc párosunk éltébe, csak esetleg jó értelemben. Pl. Bells erősebb lesz és Edynek nem kell annyira féltenie, és akkor kkhmm.... :)*húzogatja szemöldökét*
    A várva várt éjszaka még várat ránk. *sóhaj* Jó-jó azért kaptunk kóstolót a mézecskéből, csak nem eleget. Mi olvasók, már csak ilyen falánkak vagyunk.:) Nagyon szépen leírtad az éjszakájukat, de azért szegény Edy-t sajnálom. Tudom, hogy mindennél jobban szereti Bells-t, és hogy neki csak az ő boldogsága számít, de azért az ilyen esetek után hogy bírja türtőztetni magát? (vagy esetleg az üvegcsés megoldáshoz folyamodik? *ördögi vigyor*)
    ..és a végén a fogamzásgátló tabletta esete. :) Jót nevettem rajta. Örülök, hogy odaköltöztetted Bells-t Edy-hez, így reménykedem benne, hogy mégsem bírnak majd a vérükkel olyan nagyon mint eddig, és szükség lesz a tabletta gyakorlati hatására is. :) Hmmm, már alíg várom.

    folyt... (kidobott a blog, hogy túl sok a karakter egyszerre, így ketté vágtam. :))

    VálaszTörlés
  9. folyt..

    Nagyon jó ötletnek tartottam Bells karácsonyi ajándékát a családnak. Amikor ezt a részt olvastam, szinte együtt gondolkodtam Bells-el, hogy valóban mit is lehet egy olyan családnak adni ajándékba, akiknek tényleg meg van mindenük. Ez a festmény ötlet tökéletes volt. ...és, hogy kihagyott két helyet rajta csak rátette az "i"-re a pontot. A lezárás pedig egyszerűen kifogástan volt, azzal hogy Bells is megkapta a Cullen címert. (Bárcsak én is kaphatnék egyet. Nincs még egy Cullen Boy valahol eldugva?:))

    Nos, remélem Jacob is elő fog kerülni. Nessi is megérdemli a boldogságot. Van egy olyan érzésem, hogy elő fog Ő még kerülni.

    Az epilógus pedig színvonalas lezárása volt ennek a résznek.
    Bells apja egy tökfej. Értem én, hogy egyszem lánya, de azért már Bells is letett valamit az asztalra a békülés jegyében. De azért jó is, hogy olyan amilyen, mert így a párocskánk közelebb kerül egymáshoz most már nemcsak lelkileg hanem testileg is, és mi ezt olvasók NAGGGGGYON szeretjük! (Esetleg lehet majd részünk olyan most már "egymásnak esünk, de úgy igazából, olyan szenvedélyes, ruhaszaggatós, na most már nem bírom tovább hévvel" jelenetben?)
    A "bagoly mondja ...." Bella féle beszólásnál pedig kacagtam, annyira tetszett. Igazi házaspári csipkelődés. Aranyos. Más szó nem jut az eszembe.

    A prológus pedig egy szó: lebilincselő.

    hú, jó hosszúra sikerült, de rövidet meg nem tudok írni. :)Ha egy kicsit csapongó volt azért ne haragudj. Megpróbáltam összeszedni a gondolataimat, de még a jegyzetek mellett is sikerült csaponganom. Biztosra veszem, hogy maradt ki olyan amit le szerettem volna még írni. De miért is csodálkozom én ezen? .. hisz ez egy olyan jó történet, hogy nem lehet nem gondolkodni rajta.

    Várom nagyon az első fejezetet a shine-ból, de azért pihend is ki magad. Én is ezzel próbálkoztam az elmúlt héten több kevesebb sikerrel.

    Szép hetet, és kellemes kikapcsolódást neked!

    Niko

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!

    Andi!

    Nem kell semmi különöset mondanod, örülök neki, hogy feldobott ez a kis bevezetés. :)
    Reménnyel tele? Nos... majd meglátjuk, hogy jól-e a megéréseid. ;)
    Én köszönöm! :)

    További szép hetet kívánok! :)

    Pusza, Krisz



    Thara!

    Köszönöm, lánykám, tudod, hogy ez nagyon sokat jelent nekem! :D Amúgy meg oda-vissza él minden szavad! ;)
    Én is szeretlek és remélem, hogy több életjelet kapok ezek után! Na, meg azt a talit! :P
    A díjat nagyon szívesen, megérdemled! ;)

    További szép hetet kívánok! :)

    Pusza, Krisz



    Eszter!

    Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy elnyerte a tetszésedet ez a kis szösszenet! :) De azért sírni nem kellett volna, aranyos vagy! :D

    További szép hetet kívánok! :)

    Pusza, Krisz



    alice!

    Köszönöm, örülök, hogy szereted a történetemet, ez jólesik! *pirul*
    Az első fejezet hamarosan érkezik, addig is még egy kis türelmet kérnék.

    További szép hetet kívánok! :)

    Pusza, Krisz



    Andi! (ynda)

    Köszönöm, örülök, hogy szerinted jó lett és tetszett ez a kis szösszenet! :)
    Igen, néha tényleg jó visszaemlékezni, főleg, ha spontán jön, akkor a legjobb, meg, ha jó élmény, amire visszaemlékszel. :)
    Nagyon jólesnek a szavaid, ugye tudod? Mindig túlzol, de mindig jólesik is amit mondasz, mert érzem, hogy szívből jön. Köszönöm! :) És örülök, hogy ilyen hatással tudok rád lenni. ;)

    További szép hetet kívánok, és légy rossz! ;)

    Pusza, Krisz



    OneGirl!

    Ugyan, semmi baj, amúgy meg írtál előtte is, meg most is, szóval nem is értelek! :)
    De ha pótolni akarsz, ám legyen, én örömmel veszem. :P
    Nos, örülök, hogy már most szereted a folytatást, remélem, később se lesz másként. *pirul*
    Viszont az én nyakammal te ne játszadozz, hallod csaj?! XD
    Aham... most eltaláltad, rágom a körmöm, hogy ebből mit akartál kihozni! XD De asszem nagyjából értem! :) Viszont a megérzéseidre csak később kapsz válaszokat, mert tudod milyen kegyetlen szeretek lenni. muhaha XD
    Viszont most meg nézek mit az a bizonyos borjú! Mi van????? Nem te vagy Ő? Mert én totál azt hittem, de most már nem tudom. :S Viszont minden esetre nagyon szépen köszönöm a díjakat, meghatódtam! *pirul*
    Aham, ez már zsarolás! XD

    További szép hetet kívánok! :)

    Pusza, Krisz



    Kedves Névtelen!

    Mint azt az új bejegyzésben is olvashattad, a New Sun egyik része a Shine. A történet szoros folytatása, de részletesebben ott olvashatsz a dologról. :)
    (A bejegyzés linkje: http://newsun-krisz.blogspot.com/2011/07/akkor-meg-egyszer-avagy-mi-is-van-most.html)

    További szép hetet kívánok! :)

    Pusza, Krisz

    VálaszTörlés
  11. Niko!

    Mint a chatben is írtam, mikor megláttam, hogy komi érkezett tőled, felüvöltöttem, hogy Nikooooooooo! *elpirul*
    Na, de vissza... Örülök, hogy sikerült bepótolnod, amit be szerettél volna és, hogy ezek szerint tetszett a történet eddig! :)
    Most én is azt kérdem magamtól, hogy hol is kezdjem... a válaszadást. :)
    Be kell vallanom neked, a Shine idézetének filmjét még én sem láttam, szóval azt nekem is be kell pótolnom, mert hisz ezek után nem lehet rossz, nem igaz? ;) De nagyon megtetszett mikor anno olvastam, és szerintem passzol a Shine-hoz, ezért választottam ezt. :)
    Ami az említett játékot illeti... Nos, úgy véltem, és azért, mint kiderült nem tévedtem sokat, hogy amit kellett, lehetett beleírtam a fejezetekbe. Sok utalást tettem és hasonlók, hogy megoldható legyen a kérdés. Szerencsére voltak is ugye olyanok, akiknek sikerült megfejteni, így megnyugodtam. :) Próbálok mindig minden rejtélyről, titokról apró segítő jellegű információkat belecsempészni a fejezetekbe, csak épp ugye sokat kéne agyalni rajtuk, hogy összefüggések, majd konkrét elméletek legyenek belőlük. :) Persze nem várom el ezt tőletek, hisz annyi olvasnivaló van, meg ugye ott vannak a mindennapok terhei és egyebek, de azért ha megtehetem, akkor miért ne adjak egy kis gondolkodnivalót nektek. ;)

    Khm... Na ja, nem vagy egyedül ezzel a szemöldök húzogatással, 10-ből 9-en biztosan ezt gondolják, na meg írják. :P Na, de majd meglátjuk, mindnet a maga idejében. ;)
    Amúgy meg igazad van, észre is vettem, hogy milyen falánkak vagytok! :P
    Edy tényleg szereti Bellst, meg ugye megtenne mindent érte, de kaptam is szép számmal a komikat, hogy oké-oké, de azért lehettem volna "kedvesebb" is Edyvel. Ők is azt mondták, amit te, hogy ő miért nem "gyönyörködhet", meg, hogy hol vezeti le a... nos, amit valószínűleg le kell neki. XD Jókat nevettem, most a tieden is, és ígérem, hogy az első fejiben észre fogjátok venni a válaszomat, magyarázatomat és minden mást. ;)
    Ez az üvegcsés meg... Áááá! Nagyon jó kedvem lett tőle, köszönöm! :D
    Nos, majd meglátjuk, hogy kell-e, meg, ha igen, akkor mikor az a tabletta. Na és, hogy mennyire vagyok... hüm... kedves?... és mikor lesz "egymásnak esünk, de úgy igazából, olyan szenvedélyes, ruhaszaggatós, na, most már nem bírom tovább hévvel" jelenet. ;)
    Amúgy meg azt hiszem, minden Cullen Boy elkelt már, főleg az Edwardok. :'(
    Jaja, Nessie szerintem is megérdemli a boldogságot, de biztos az, hogy csak Jake mellett lehet az? ;)
    Ami pedig Bells apját illeti, azt hiszem rájöttél a dolgok nyitjára, azaz a fő nyitjára. A magyarázat most lényegtelen, hogy Bob miért úgy cselekszik, ahogyan, számomra éppenséggel az volt a lényeg, hogy félő apa, ha ezt megteszi, akkor azzal épp az ellenkezőjét éri el és Bellst Edy karjaiba taszítja. De nem jobb így? ;)

    Még egyszer köszönöm ezt a hosszú, kedves és tartalmas véleményt! :)
    És ne aggódj, nem csapongtál. Én pedig remélem, mindenre tudtam választ adni.

    Te is pihend ki magadat! További szép hetet kívánok! :)

    Pusza, Krisz

    VálaszTörlés