2011. május 8., vasárnap

Játék


Sziasztok!
Mit szólnátok egy kis játékhoz? :D
Hogy miről is lenne szó? Nos, akkor lássuk csak...
(Figyelem! A bejegyzés Spoilert tartalmaz azok számára, akik még nem olvasták a legutóbbi fejezeteket!)


Összefoglaló:

A 25. fejezet végén Bells elmondja Ifj. Edwardnak, hogy Jacob Black unokája, akinek agyát ezután ellepi a vörös köd.
Bells sírva menekül a házból, de a lépcsőn megbotlik, ám Ifj. Edward időben megmenti, még mielőbb baja eshetne.
Jaden ezután közbelép, hogy hazakísérje Bellst, akit végül az idősebb Edward visz haza.
Az idősebbik Edward megígéri Bellsnek, hogy beszél a fiával, hogy rendeződjön a helyzet, hiszen Bells nem tehet róla, hogy kik az ősei, azonban többet nem jelentkezik, ahogyan egyik másik Cullen sem.
Bellsék költözés előtt állnak...
 

Na, és akkor a játék lényege, szabályai és kérdése:

A kérdés így szól: Ifj. Edward milyen nyomos okból kifolyólag nem tartja vissza Bellst a költözéstől?
(avagy: Miért nem állította meg Bellst, hogy elmenjen tőlük, hogy kimondatlanul, de szakítsanak? Mi lehet az az ok a háttérben, ami miatt elengedi őt mindörökre, és ezt se az apja, se a többi Cullen nem akadályozza meg?)


A játék lényege és szabályai:

Amennyiben van tippetek a megoldást illetőleg - ne fogjátok vissza a fantáziátokat :P -, írjátok meg nekem azt bátran, méghozzá komment formájában!
Egy ember többször is tippelhet, amennyiszer csak szeretne. Bárki részt vehet a játékban – nem regisztrált, Névtelen író esetében ne feledjétek el aláírni! A tippek akár egyszavas válaszok is lehetnek, de akár kisregény méretűek is - elmélkedéssel, magyarázattal, bármivel együtt jöhetnek. :)
És ne feledjétek, minden benne van a fejezetekben, csak nézzetek a sorok mögé, gondolkozzatok, kombináljatok és biztos vagyok benne, hogy rátaláltok a helyes megfejtésre. ;)
Fontos! A tippeket csak is IDE, a Játék bejegyzéshez írjátok!
És, hogy tétje is legyen a dolognak - hiszen azért játék -, arra gondoltam, hogy a helyes válaszadóknak előre elküldök egy olyan novellát, ami csak később lesz olvasható a blogon! A novella természetesen Twilightos és, ha minden terv szerint megy akkor 18-as lesz. ;)

 
Figyelem! A játék ideje alatt a 26. fejezethez és az előtte lévő bejegyzésekhez írandó kommentjeitek moderálás alatt lesznek, akárcsak a Játék részlegé! Tehát a megírt vélemények nem fognak azonnal megjelenni az adott bejegyzés alatt, csak miután én engedélyezem. Ez a játék izgalmasságát növeli azzal, hogy nem fogjátok tudni, mit írtak a többiek, így bátran lehet majd találgatni. :)


Figyelem! Természetesen a fejezetekhez írt kommentjeiteket mindig átengedem - ezért se oda írjátok a tippjeitek -, a játék végeztével pedig az összes megfejtésre beérkezett kommentet közzé teszem majd. :)

Figyelem! Onnan tudhatjátok, hogy a rendszer elküldte nekem a kommentjeiteket, hogy a vélemény megírása, majd a kód beírása után, miután az elküldésre nyomtatok az a szöveg fog megjelenni a véleményező rublika alatt, amit a lenti képen is láthattok. Valamint mindig jelezni fogom - komment formájában -, hogy kitől kaptam épp tippet.



Minden világos? ... Akkor hajrá, játékra fel! :D

A játék innentől indul és egészen a 28. fejezet blogra kerüléséig tart! Van időtők elmélkedni, találgatni. Csak bátran, nem harapok! :P Sok sikert kívánok mindenkinek. :)

Pusz, Krisz

=^-^=

28 megjegyzés:

  1. Öszintén szólva megfogott a kérdésed...ÍGy csak tippelni tudok:
    Szerintem a farkaslányhoz, Jezá-hoz van köze...avagy valami ilyesmi, lényegében, a farkasokhoz van köze...
    Perpill ez az első értelemes élméletem :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nos, akkor kezdődjön a tipp-mix ;)Ebben már jó vagyok ;)
    Tehát, első tipp:
    Edy nem képes megbocsájtani Jacobnak, amiért elhagyta nővértét -még akkor sem, ha tudja a teljes igazságot.
    Képtelen elfogadni, hogy élete értelme nem volt vele őszinte, nem bízott meg benne...
    2. Azért hagyja elmenni Bellst, mert neki akarja adni a döntés jogát... Nem akarja elvenni tőle a lehetőséget, nem akarja, hogy olyan helyzetbe kerüljön, mint az apja és az anyja... És bár szereti Bells, oda van érte, mégis csak az számít neki igazán, hogy Szerelme biztonságban legyen és most már abban is lesz, hisz a farkasok is vigyázni fognak rá...

    Okéska... szerintem köze nincs hozzá, de mint tudod, jó tippelgetni ;) Remélem azért *sandán néz* akkor is jó a tipp, ha csak súrolja az igazságot :P

    OneGirl voltam... :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem, azért nem állította meg, mert ledöbbent. Nem akarja elhinni, hogy ez tényleg igaz. Nessiet meg sérti, hogy amíg ő csak rá várt addig Jecobnak volt egy másik nő az életében, pedig neki fogadott örök hűséget, nem a másik nőnek. Ez szerintem a többi Callennél is kiverte a biztosítékot. Pedig Szereti Eddy Bellst ez biztos. De nem tud a haragján túltenni Eddy. Szóval szerintem ez a lényege.

    VálaszTörlés
  4. Gyűlöli, mert el akart szakítani benneteket Bellával, és azért is, mert farkas, mert csak annyit tud, hogy meg akarta ölni Nessiet. És mindezek miatta most már engem is gyűlöl! – adtam ki magamból a kínzó tényeket, amitől a sírás csak még jobban rázni kezdte testemet.


    Giwiii<3

    VálaszTörlés
  5. Nos, kettő tippem lenne.
    Az egyik az, hogy ifj. Edy azt hiszi, hogy Bellsnek sokkal boldogabb életet tudna nyújtani Jade, így feláldozza a hatalmas szerelmet, amit érez, Bells boldogsága érdekében (ha ez a megoldás, akkor ezt a "döntést hozok kettőnk helyett is" dolgot idősebb Edward génjeinek köszönhetiXD).
    A másik meg az, hogy mivel Bells Jake unokája, így a farkas gén öröklődött benne - mégha nem is olyan formában, hogy átváltozzon -, ergó vámpírharapástól nem átváltozna, hanem meghalna. És Edy ugye bár nem akarja megölni, de így át sem tudja változtatni, Bells meg ugye a gén ellenére növekszik, így meg is öregedne... szóval az örökkön-örökké náluk kizárva. Ahogy Bella sem, úgy Bells sem bírná elviselni, hogy ő öregszik, ifj. Edy meg nem, így megelőzi a dolgokat, és kitaszítja az életéből. Vagy valami ilyesmire gondoltam.

    Pusz

    VálaszTörlés
  6. Szia
    Gina vagyok remek ez a játék lehetőség, és bízom benne, hogy sokan részt fognak benne venni, mert úgy lenne igazán izgalmas. Nem igaz? Na és persze az olyan borzalmas olvasok is, mint például én, akik nem bírnak magukkal, végre kiélhetik a szabad fantázia adta lehetőségeiket.

    Nos, nekem több elképzelésem is van, az egyik már úgy látszik talán félig igaz is lesz.

    Nekem az első gondolatom pont a nagy ellentét és a gének öröksége volt. Hisz Edward nagyon szereti kedvesét és gondolom talán ő nem úgy, mint régen az apja komolyan gondolta az örökön örökét. Már megfordult a fejében, hogy majd idővel átváltoztatja Bellst és boldogan élnek, míg a világ forog és változik az ő boldog öröklétükben.
    De most, hogy már tudja, kedvese az alakváltókhoz tartozik, így elgondolásában meginog. Tudja a vámpírok harapása végzetes a farkasok számára. Így már nem meri felvállalni az átváltoztatást, hisz ez lehet, hogy végzetes lenne kedvese számára. Tapasztalataiból és eddigi ismereteiből azt is tudja, hogy így kapcsolatuk nem lehet tartós, mivel a kettőjük közt lévő korkülönbség előbb vagy utóbb zavaró lesz. Bellst zavarni fogja, hogy ő öregszik, míg kedvese örökké 17. éves, féltékeny lesz, ha egy tini lány szóba áll majd szerelmével. Na és ki akar az anyjával, egyidős nővel járni nem igaz.
    Ha ezek nem is izgatnák Edyit mert őt nem érdekelnék ezek az apróságok, de az ebből adódó beszélgetések és viták már kihatnának a kapcsolatukra és előbb vagy utóbb nyomot hagyna rajtuk.
    Valamint az is közrejátszhat elhatározásában, hogy szeretne Bellsnek egy boldog, hosszú és tartalmas életet, amit ő talán soha nem adhatna meg neki. Ráadásul így Bellsnek sem kell végleg elbúcsúznia szeretett szüleitől, miatta örökre. Ha már így alakultak a dolgok és minden összeesküdött szerelmük ellen, akkor meghozza az áldozatott és végleg elengedi Bellst, hogy mással nagyon boldog legyen.

    A másik gondolatom az volt, hogy Bells mégis csak a farkasokhoz tartozik, mondhatni, hogy az ő vérük. A TÖRZS nem viselné el ezt a kapcsolatot, az ősi ellentétek oly mértékben fen állnak és olyan erősek, hogy komoly konfliktus alakulna ki ebből a helyzetből. Veszélybe kerülne a szerződés és a családja biztonsága. Így szembe kerülne a két véglet a tűz és a víz. Ez a két teljesen ellentétes és ellenséges faj nem tűrne meg egy ilyen kapcsolatot. Hiába élük a mai modern világba Romeo és Julia még így sem találhat egymásra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, Nessi és Jacob története.
    Igaz szerelmesekhez híve küzdöttek mindketten a boldogságért éveken keresztül, dacolva az ellentétekkel és a gyűlttel, de ez mégsem volt elég. Gondolom Edy nem akarja mindezeknek kitenni még egyszer a családját. Mikor úgy érzi, hogy semmi esélye nincs a siker kimenetelére. A két faj között a gyűlölet talán most erősebb, mint valaha. A farkasok nem felejtették el, hogy a múltba Cullenék miatt kettészakadt a falka, na és azt sem, hogy Jacobot elvesztették miattuk örökre.
    Mint ahogyan Edward sem bocsájtja meg nekik azt, amit, szülei éltek át a szerelmi háromszög miatt.
    Mint hogyan azt sem hogyan bánt Jacob testvérével.
    Gina

    VálaszTörlés
  7. Szia
    Gina vagyok ismét itt folytatom a véleményemet mivel az egészet nem hagyta egybe beírni az előbb. Ezért ketté kellet szednem, remélem így is jó.

    Mindezek alapja pedig adja a másik elképzelést. Nessi és Edy remek testvérek, mindent megtennének egymás boldogságáért. Ép ezért Edynek szembesülni kellet azzal a ténnyel, hogy kedvese jelenléte örökké, emlékeztetni fogja húgát a múltra és az elvesztett boldogságra, a végleges veszteségre, hisz Jacob halott.

    Mindezeket figyelembe véve érthető, Edward tette. Ezek a tények és érvek önmagukban is súlyosak és elegek, ahhoz, hogy egy bimbózó kapcsolatot végérvényesen tönkre tegyenek. A mi esetünkben sajnos mindezek a tények egyszerre és együttesen vannak jelen. Ilyen súlyos helyzettel, problémákkal és érvekkel a család is tehetetlen, még akkor is, ha mind két gyermeket boldogtalanságra ítélik ezzel.
    Habár lehet, hogy Nessi és Edy boldogtalanok lesznek, de legalább biztonságban élnek családjuk gondoskodó szeretetében, és talán egyszer majd a távoli jövőben rájuk mosolyog a szerencse és mégis csak megtalálják a szerelmet, mivel ez az öröklét egyik nagy előnye,
    Puszi Gina

    VálaszTörlés
  8. tipp: Ginától! (mind a két kommented megérkezett!)

    VálaszTörlés
  9. Nos van két sejtésem az úgynevezet harc :) vagy összecsapás megtörténik az ifj Edward és a farkas között az egyik szerint ifj Edward meghal :( a másik szerint közbe lépnek és megmenekül de nagyon komolyan megsérül Bella meg kiakad. de arra is gondoltam hogy a harc után az az miután odament a házhoz a farkas úgy mondja el az egészet Bellának, hogy az ifj Edward támadott neki. :)


    Több tippem nincs egyenlőre :)


    Isabella Cullen

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Na az én tippem,hogy Edy azért hagyja,hogy Bells elmenjen,mert meg akarja védeni,nehogy baja essen-tipikus apja:S-meg talán Nessi miatt,hogy ne kelljen folyton Jacobra gondolnia.A többiek pedig azért nem mennek Bellshez,mert tiszteletben tartják Edy kérését,érzéseit.Mert gondolom megkérte-vagy parancsolta-,hogy ne menjenek utána.Na ez a tippem:) Egy smiley,ha igen,kettő,ha hülyeségre tippeltem:D Csak viccelek ám,hehe:D

    VálaszTörlés
  11. Szia!
    Mivel az éjjel nem sikerült elaludnom-ekkora szivást,inkább választottam volna,hogy a zombijaim üldözzenek álmomban:D-igy sikerült visszaolvasnom a fejiket.Most jöttem megint egy tippel:D Na jó ez ugyan az,mint az előző,csak átfogalmazva:D:D:D
    Edy azért hagyja elmenni Bellst,mert attól fél,hogy egyszer elveszti az önuralmát,és akaratán kivül bántani fogja őt,és ezt nem akarja.Ezért inkább hagyja,hogy Bells azt higgye,hogy gyűlöli,és hagyja őket elköltözni.És Nessi végett is,hogy ne kelljen folyton Jacobra emlékeznie,mikor Bellsre néz,mert tudja,hogy az fájna neki.A többiek pedig megértették és elfogadták az indokait,ezért nem keresik Bellst.
    Remélem jó lesz ez a tipp:D:D:D Smileykat kérek:D(csak viccelek ám:P)

    VálaszTörlés
  12. tipp: Erzsitől! (mind a két kommented megérkezett!)

    VálaszTörlés
  13. Szia!
    Nos nekem van tippem ami valószínűleg nevetséges de azért gondoltam megpróbálom hátha bejön :P Én úgy gondolom hogy mivel Bells ugye Black tehát a rezervátumból származik és mivel a nagyapja farkas volt ezért lehetséges hogy ő is farkas lesz. Vagy legalábbis Edwardék gondolhatják úgy hogy így lesz és nem segítene Bellsnek ha vámpírokkal lenne körbevéve meg aztán egy vámpír farkas szerelem elég fura lenne :D Na mindegy az én tippem hogy van rá esély hogy Bellsből "korcs" lesz és ez borította ki Edwardot. Na majd meglátjuk :)))
    Millió puszi
    Timi

    VálaszTörlés
  14. Amelié írta...

    halihóóóóóóóóóó.....van egy ötletem, de nem vagyok benne biztos....szóval, mint tudjuk a Breaking Dawn-ban kiderült, hogy a vámpírok mérge halálos a vérfarkasokra, de az is, hogy Nessie-nek nincs mérge, így Jake nem halhatott bele abba, mikor Nessie megharapta. Na már most....Eddy mérge halálos...mondhatni gyilkos az alakváltókra nézve. És mit is tudtunk meg Bells-ről??? Hogy Jacob Black leszármazottja...vagyis alakváltó vér folyik az ereiben... magyarán szólva: Eddy fiúnak van mérge, tehát nem tudja átváltoztatni Bells-t, mert ő nem átváltozna, hanem belehalna...azt pedig nem akarja végignézni, hogy Bells öregszik, és ő nem tehet ellene semmit és el fogja veszíteni örökre....

    Másik tippem pedig ugyanúgy alakváltó kontra vámpír nézetből közelíti meg a kérdést. Bells gondolom egy idő után gyereket szeretne...Eddy pedig nem meri ezt bevállalni, mert nem tudni mi történne, ha hibrid nemződne...

    nos én ezekre gondoltam...remélem jól közelítettem meg a dolgokat...nem mondom nagy fejtörést okoztál.elő kellett vennem a Breaking Dawn-t és újra kellett olvasnom. :)

    2011. május 24. 11:44

    VálaszTörlés
  15. Szia Krisz :)
    az én tippem az lenne h mivel Bella ereiben farkas vér kering és emiatt Edward nemis reménykedhet abban h később át tudná változtatni és így nem élhetnek együtt örökkön örökké :)
    na ez az én tippem :)
    Szántó Tímea :)

    VálaszTörlés
  16. Nos az én tippem az, hogy amikor Charliek össze házasodtak, akkor Bella, és azáltal a gyerekei is, Edy és Nessy rokonságba kerültek a farkasokkal, és ha azt nézzük, hogy Bells Jacob Black unokája, akkor bizony ők uncsitesók, de szerencsére nem vér szerint. Ez a kisebbik indokom, bár ez nem hiszem hogy sokat nyom a latba.:P De ami még ennél is fontosabb, azaz, hogy Bells rokoni kapcsolata állította meg Edyt abban, hogy Bells kisétáljon az életéből. Amikor Bells még a nagyon korai részekben (ha jól emlékszem akörül amikor összejöttek, magyarul Bells sokat volt a Cullen családdal)rosszul lett a parkolóban, azt szerintem a farkasvér miatt lehetett. Mint tudjuk nem csak férfi farkasok lehetnek, hanem nők is. Mi van ha Bells a vámpírok közelségének hatására átváltozik? Bár akkor már valószínűleg átváltozott volna. De mivel Edy nagyon szereti Bellst nyilvánvaló, hogy egy idő után át szeretné változtatni, hogy együtt éljenek, de ha Bellsben Jacob vére kering megharaphatja élete szerelmét anélkül, hogy megölné? Egy szó mint száz szerintem Edy azért hagyta hogy Bells kisétáljon az életéből, mert félt ha együtt maradnak nem tudná elengedni Bellst hogy emberként haljon meg, de át sem változtathatná, mert lehet hogy ezzel megöli. Nekem ez a tippem. Bocsi a hosszú írás miatt. :)

    VálaszTörlés
  17. Szia!
    Én elég későre hagytam a komi küldését. Sokat gondolkodtam és több tippem is van. Lehet hogy mindegyik hülyeség de majd kiderül.
    1. tipp: Edward azt hiszi hogy Bells örökölte a farkasgént és azért akarja elhagyni mert akkor amúgy sem lehetnének együtt.
    2. tipp: Edward fél hogy Nessi nem tudná Bellst elfogadni és akkor az mindenkinek rossz lenne.
    3. tipp: Vagy nem is olyan nyomos ok áll a háttérben amiért Edward hagyná elmenni Bellst, hanem csak úgy gondolja hogy Bells bolgogabb és biztonságosabb életet élhetne nélküle és ezért elengedi.
    Ezek lennének a tippjeim.
    Szandra

    VálaszTörlés